Chad McCullough & Bram Weijters

Abstract Quantities

82683MUSIC REVIEW BY Mathilde Löffler, Jazzenzo (The Netherlands)

VIEW THE CD DETAIL PAGE

'Abstract Quantities' is het derde album van het Amerikaans-Belgische Chad McCullough & Bram Weijters Quartet. De trompettist en pianist ontmoetten elkaar tijdens een internationale workshop in Seattle en bouwden met toevoeging van contrabassist Piet Verbist en slagwerker John Bishop aan een succesvolle staat van dienst bestaande uit twee albums en concerten in de Verenigde Staten en België.

De inventieve en veelzijdige composities op 'Abstract Quantities' werden geschreven door bandleiders Weijters en McCullough. Het kwartet klinkt fris, op melodie gebaseerd, modern, ruimtelijk, en doet bij vlagen denken aan de trio's van Brad Mehldau of Avishai Cohen.

De stukken bewegen zich in het spectrum van energiek, stuwend en opzwepend, soms pop- of rockachtig maar ook lyrisch donker gekleurd en helder, open en opgewekt. Verrassende polyfonie vormt in 'The Same Prelude', schatplichtig aan preludes van Bach, op harmonisch gebied een tweeluik met het volgende stuk 'The Same But Different'. De sfeervolle ballade 'Hesitation' brengt verstilde schoonheid. Het vrolijk opgewekte 'Acceptance op Denial' is een fijne afsluiter voor het evenwichtige album.

'Abstract Quantities' is een opname die respect afdwingt. Van een kwartet dat gestaag zijn eigen weg gaat op twee continenten. In april weer op tournee in België.
ORIGIN RECORDS

OA2 RECORDS

ORIGIN CLASSICAL

CONTACT US

  • Origin Records
    8649 Island Drive South
    Seattle, WA 98118
    ph: (206) 781-2589
    fx: (206) 374-2618
  • Email / Order Info / Etc
THE ORIGIN MUSIC GROUP • FOUNDED 1997 / SEATTLE, WA • THE MUSIC YOU NEED